Grootkeukenhulpkok

Als grootkeukenhulpkok hangen je werkuren in hoge mate af van het soort grootkeuken waarin je aan de slag bent. Sommige bereiden maaltijden die meteen, dezelfde dag of uiterlijk 's anderendaags worden geserveerd, bijvoorbeeld in scholen of ziekenhuizen. Andere produceren gerechten die op de één of andere manier langere tijd worden bewaard, zoals diepvriesmaaltijden of kant-en-klaargerechten. Je volgt de instructies van de grootkeukenkok die je directe chef is, hebt de basistechnieken onder de knie en helpt mee bij de voorbereiding en de mise-en-place. Doorgaans geef je ook zelf leiding aan andere medewerkers. Je houdt je werkplek schoon, met aandacht voor hygiëne en veiligheid, en helpt meestal ook met het opruimen van de keuken. Je ontvangt en controleert goederen en werkt op een zelfstandige manier met halffabricaten en zogenaamd convenience food. Essentieel zijn kennis én de correcte toepassing van de HACCP-richtlijnen die de voedselveiligheid garanderen.

Sector: