Medewerker snackbar-taverne

Een snackbar of taverne biedt zijn klanten doorgaans een uiterst beperkte menukaart aan met snacks of eenvoudige gerechten die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Bekende voorbeelden zijn broodjeszaken, tearooms, cafetaria en filialen van fastfoodketens. Sommige tavernes hebben wel een uitgebreide drankenkaart. Klanten verwachten vooral een vlotte, correcte bediening zonder al te lange wachttijden. Je hebt regelmatige werkuren, maar steekt als het moet een tandje bij of springt in wanneer een collega ziek of verhinderd is. In elk geval ben je vaak aan de slag op uren en dagen waarop anderen juist vrij zijn, zoals 's avonds laat en in het weekend. Je kunt goed overweg met mensen van alle slag, bent bestand tegen drukte, bewaart het overzicht en blijft in alle omstandigheden beleefd, vriendelijk en kalm. Als medewerker snackbar-taverne ben je overal inzetbaar, zowel in de zaal als achter de bar of in de keuken. Een koksopleiding is niet vereist, maar je staat je mannetje aan het fornuis. Veel hangt af van het soort zaak waarin je werkt, maar soepelheid en veelzijdigheid zijn in dit beroep altijd extra sterke troeven.

Sector: