Transport en logistiek

Transport en logistiek

Bestuurder Heftruck

In de meeste gevallen worden heftrucks gebruikt om vrachtwagens te laden en te lossen en voor de goederenbehandeling in magazijnen, maar ook in andere sectoren kunnen heftruckchauffeurs aan de slag. Je verplaatst allerlei goederen met behulp van een heftruck. Je stapelt de goederen, ontstapelt ze, laadt ze en lost ze. Een basisvereiste in dit beroep? Situaties goed kunnen inschatten. Want een verkeerde beweging met een heftruck loopt vaak niet goed af. Voor het bijhouden van deze handelingen en van verplaatsingen van goederen wordt steeds meer gebruik gemaakt van de computer. Brute kracht of met een heftruck kunnen rijden is niet alles, het magazijnwerk is erg veelzijdig en vereist ook dat je goed kan samenwerken met je collega's.

Je kan deze opleiding volgen in:

  • Campus Hasselt

Logistiek duaal

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je: voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het eerste leerjaar van de derde graad bso, waarop deze opleiding betrekking heeft medisch geschikt bevonden zijn voor de uitoefening van het beroep (eenmalige geschiktheidsverklaring die geldt voor de duur van de opleiding) De opleiding Logistiek Duaal is een praktijkgerichte opleiding. Je leert 1 dag bij ons op de campus & 4 dagen in een logistiek bedrijf in de praktijk. In deze opleiding komen volgende thema’s aan bod : • Algemene vorming • Magazijnwerk • Magazijnorganisatie • Bestuurder interne transportmiddelen In de opleiding logistiek duaal leer je specifieke uitvoerende taken en werkzaamheden verrichten met betrekking tot goederenbehandeling (rekening houdend met kwaliteitsprocedures, hygiëne- en veiligheidsvoorschriften en leveringstermijnen) en de correcte uitvoering van de coördinatiemaatregelen superviseren die genomen worden door de leidinggevende met als doel de ontvangst, de opslag, het voorraadbeheer, de voorbereiding van bestellingen en de verzending van goederen, producten, grondstoffen,… te garanderen. Bijkomend bestuur je een intern transportmiddel en houd je je hierbij aan de kwaliteitsprocedures en veiligheidsvoorschriften om laad- en loswerkzaamheden, opslag- en bevoorradingswerkzaamheden en werkzaamheden met betrekking tot het transporteren van ladingen uit te voeren.

Je kan deze opleiding volgen in:

  • Campus Hasselt

Magazijnmedewerker

Je staat in voor de ontvangst, de opslag, de voorbereiding en het distributieklaar maken van goederen. Je kijkt de lading na en verzamelt de orders. Je hebt geregeld contact met interne en externe klanten en leveranciers. Je werkt met hulpmiddelen zoals de transpallet, duivel, … en stapelhulpmiddelen zoals pallet, box, kooi, … . Je werkt op de computer via specifieke computerprogramma's voor magazijnbeheer. Je controleert de bijhorende documenten en vult ze in of aan.

Je kan deze opleiding volgen in:

  • Campus Kortrijk